درحال بارگذاری ...

نکاتی که زنان باید در سه ماهه دوم بارداری انجام دهند

what-women-should-do-in-the-second-trimester-of-pregnancy-1200x1200.jpg

نکاتی که زنان باید در سه ماهه دوم بارداری انجام دهند تمام مراحل زایمان و وضع حمل  برای داشتن یک حاملگی سالم و زایمان راحت چه کارهایی می توان انجام داد قبل تر مراقبت های پس از زایمان طبیعی و سزارین را خواندیم در سایت دکتر زنان میخوانید شما همچنین میتوانید مطالب اختصاصی درباره زایمان طبیعی و زایمان سزارین و پاره شدن کیسه آب را در این بخش ها بخوانید با ما همراه باشید .

سه ماهه دوم شما

به هفته 14 الی 24 حاملگی ، تریمستر دوم می گویند . بسیاری از مردم این سه ماهه را به عنوان ماه های چهارم ، پنجم و ششم حاملگی در نظر می گیرند .

 

تغییرات بدن

این دوره معمولاً به عنوان زمان آرامش حاملگی شما در نظر گرفته می شود . بیماری صبحگاهی شما به خوبی برطرف شده است و شما احساس می کنید انرژی بیشتری نسبت به سه ماهه اول بارداری دارید .اما اگرچه به نظر  آرام می رسد ، بدن شما در حال تغییرات بیشتری می باشد .

  • شما شروع به یافتن می کنید ، بدین معنی که شکم شما شروع به بزرگ شدن می کند و رحم شما به سمت جلو فشار می دهد . شما یک پروفایل حاملگی دارید .
  • شاید شما متوجه یک سری خطوط کششی  بر روی سینه ها ، ران ها و شکم خود بشوید . بیشتر اینها پس از بچه دار شدن ناپدید می شوند .
  • همچنان که رحم شما بزرگتر می شود ، دو لیگامانی که به ماهیچه رحم شما متصل هستند ، نیاز به کشش یافتن دارند ، گویی باند های لاستیکی هستند .

 

نکاتی که زنان باید در سه ماهه دوم بارداری انجام دهند
نکاتی که زنان باید در سه ماهه دوم بارداری انجام دهند

 

متأسفانه ، لیگامان ها به راحتی رحم ، کشش پیدا نمی کنند . هرگونه حرکت ناگهانی که شما می کنید ، حتی یک عـطسه ، می تواند باعـث یـک گرفتگـی عضـلانی دردنـاک شـود ، شـرایـطـی که درد لیگامان گرد نامیـده می شود .

توانایی لیگامان برای کشش یافتن با گذشت زمان بهبود می یابد . چندین کار وجود دارد که می توانید برای تخفیف دادن این این ناراحتی انجام دهید . سعی کنید زمانی که گرفتگی عضلانی دارید ، کمی آهسته تر حرکت کنید .

اگر این کمکتان نکرد ، به سمتی که دردناک است دراز بکشید و محلی را که به لیگامان متصل است ماساژ دهید تا شل گردد .

درد لیگامان گرد معمولاً فقط وقتی رخ می دهد که شما حرکت می کنید ، نه وقتی که شما در یک موقعیت ساکن قرار دارید .

اگر درد شما با استراحت و ماساژ بهتر نشد و نسبتاً به سرعت بر طرف نشد ، با دکتر زنان و زایمان خود تماس بگیرید تا علائم خود را گزارش دهید .

  • تغییرات قابل توجهی برای پستان های شما اتفاق خواهد افتاد . آنها بزرگ می شوند ، نیپل ها و پوست دور آنها تیره تر می شود و برخی خانم ها متوجه یک ترشحات شفاف کم از نیپل های خود می شوند .
    به این ترشح ،کلستروم می گویند ، یک مایع بسیار مغذی که معمولاً از پستان ها زمانی که شیر دادن از طریق آنها آغاز می شود رها می شود .
    رها شدن کلستروم قبل از تولد بچه در انتهای تریمستر دوم یا سوم معمول است و کاملاً طبیعی است . اگر متوجه شدید هرگونه خونی از نیپل هایتان می آید ، به دکتر زنان و زایمان خود اطلاع دهید .البته این امر به سادگی در اثر تحریک نیپل نیز ایجاد می شود اما باید بررسی شود .
  • شاید متوجه شوید گونه هایتان سرخ شده اند ، یا لکه های قهوه ای رنگی بر روی صورت تان پدیدار گشته است . به این لکه ها کلواسما ، یا ماسک حاملگی می گویند .
    علت سرخ تر شدن گونه های شما این است که گردش خون شما افزایش یافته است . لکه های قهوه ای روی صـورت شـما به علـت افزایـش هورمون های حاملگی است و معمولاً پس از زایمان بر طرف می شوند .
  • شاید در اثر اضافه وزنی که در این سه ماهه ، به دست آورده اید ، شگفت زده شوید . شما باید لباس های حاملگی بپوشید . به دنبال لباس های حاملگی راحت و با کیفیت مناسب بگردید که بتوانید بپوشید تا کار کنید .برای ذخیره کردن پولتان ، از خواهرها یا دوستان خود که اندازه جثه شان نزدیک به شما است ، درخواست کنید اگر لباس هایشان را استفاده نمی کنند ، به شما امانت بدهند . شما همچنین باید لباس های زیر راحت طی حاملگی برای خود خریداری کنید ، این لباس ها ، تغییرات فیزیکی شما را قابل تحمل تر می کنند .

آزمون ها

معمولاً اولین سونوگرافی را در سه ماهه دوم انجام دهید ( برخی از پزشکان متخصص زنان و زایمان یک سونوگرام در سه ماهه اول انجام می دهند ) . دکتر زنان و زایمان شاید در مراقبت پره ناتال خود سونوگرام را قرار ندهند . شما می توانید یک سونوگرافی درخواست کنید .

دو راه برای داشتن یک سونوگرافی وجود دارد . معمول ترین راه استفاده از ترانس دیوسر شکم است . با این روش ، شما باید قبل از قرار گرفتن از تخت معاینه ، چندین لیوان بزرگ آب بنوشید و تا زمانی که سونوگرافی  کاملاً انجام نشده است ، از رفتن به دستشویی خودداری نمایید ، زیرا یک مثانه پر ، کمک می کند تصویر بهتری از رحم گرفته شود .

بر روی میز معاینه ، یک ژل مایع گرم بر روی شکم شما مالیده می شود . یک ابزار قلم مانند به نام transducer بر روی ژل چرخانده می شود و امواج صوتی را به شکم می فرستد .

ترنس دیوسر تصویر اعضاء یا بچه شما را به یک تلویزیون اسکرین منتقل می نماید . اولتراسوند صدمه ای نمی بیند ، اما به علت پری مثانه این کار تا حدودی دشوار است .

راه دیگر برای انجام یک اولتراسوند استفاده از یک ترانس دیوسر واژینال است . این روش برای تشخیص زودرس مشکلات مورد ظن ، نظیر جایگزینی غیر طبیعی جفت ، کمک کننده است .

این روش همچنین می تواند مشخص کند آیا طول سرویکس می تواند منجر به ایجاد اختلالاتی در حاملگی شود .

برای یک سونوگرافی با پروب واژینال نیز باید به پشت روی میز معاینه بخوابید ، اما پاهای شما بالا قرار می گیرد ، درست مثل معاینه واژینال . پروب واژینال شبیه اندازه و شکل یک تامپون است .

 

 

مانند یک اسپکولوم که برای پاپ اسمیر استفاده می شود ، به نظر می آید . هر نوع اولتراسوند به دکتر زنان و زایمان شما کمک می کند طول جنین را اندازه بگیرد و نیز در قطعی کردن اینکه چه زمانی از حاملگی شما سپری شده است به او کمک می کند .

گاهی اوقات پس از دیدن و اندازه گرفتن نوزاد با سونوگرافی ، دکتر زنان و زایمان شما ، شاید تاریخ زایمان شما را چند روز تغییر دهد .

اگر شما در مورد این که چه زمانی قاعدگی قبلی شما شروع شده است شک دارید ، سونوگرافی می تواند به دکتر زنان و زایمان کمک کند تا مشخص شود تاریخ احتمالی زایمان نوزاد چه زمانی است .

همچنین با سونوگرافی مشخص می شود آیا شما دو یا چند قلو باردار هستید .

تست توصیه شده دیگر ، اندازه گیری آلفا فیتوپروتئین سرم مادری (  MSAFP ) است ، که همچنین به آن یک غربالگری سه گانه نیز گفته می شود ، که مشخصص کننده خانم هایی است که باید جهت اختلالات ژنتیکی در نوزادشان ، آزمون های بیشتری را انجام دهند .

یک نمونه خونی برای MSAFP معمولاً در یک ویزیت پره ناتال در شروع تریمستر دوم گرفته می شود . اگر نتایج MSAFP اختلالات بالقوه را نشان دهد ، یک آزمون ژنتیکی ، آمنیوسنتز ، می تواند برای هفته بیستم بارداری ، انجام شود .

برای آمنیوسنتز ، با استفاده از اولتراسوند ، یک نمونه کوچک مایع آمنیویی کشیده می شود و ارزیابی می شود .
راه دیگر برای خانم هایی که به این اطلاعات ، سریع نیاز دارند ، نمونه برداری از پرزهای کوریونی است ، که می تواند در هفته دهم انجام شود.

معمولاً این تست برای خانم هایی مناسب است که سابقه یک بچه با اختلالات ژنتیکی داشته اند .

 

 

 

 

آنچه شما انتظار دارید

مهیج ترین چیزی که طی این سه ماهه رخ می دهد این است که شما احساس می کنید نوزادتان حرکت می کند . حرکات در ابتدا ظریف خواهند بود .

برخی ، این حرکت را اینطور توصیف کرده اند که انگار بال پروانه درون شکم تکان می خورد .همچنان که نوزاد بزرگ تر و قوی تر می شود ، حرکاتش آشکارتر خواهد شود .

احساس لرزش ، هل دادن ، فرو کردن تأیید خواهد کرد که به راستی انسان دیگری را حمل می کنید . به تاریخ اولین باری که حرکت نوزادتان را احساس کردید و اینکه حرکتش شبیه چه چیزی است ، دقت نمایید .این یک نقطه تغییر در بارداری شما است .

این یک احساس خواهد بود که شما احتمالاً هرگز فراموش نخواهید کرد ، اما بهتر است که تفکرات را بر روی کاغذ بنویسید .

بگذارید دکتر زنان و زایمان شما در مورد آن بداند . در مراحل بعدی حاملگی ، آنها از شما خواهند پرسید هر چند وقت یک بار نوزادتان حرکت می کند ، اما در زمان کنونی این فقط هیجان آور است که احساس کنید یک انسان دیگر درون شما حرکت می کند .

لحظه مهیج دیگر اولین باری است که همسر شما نیز حرکت بچه را احساس می کند ، او ممکن است چند روز یا حتی یک هفته پس از اینکه شما آن را احساس کردید ، هنوز نتواند حرکت بچه را احساس کند .

در این مرحله از حاملگی ، بچه شما می تواند حرکات مهمی ، نظیر ضربه زدن ناگهانی ، سکسکه ، مکیدن انگشت شست داشته باشد .

معمولاً فعالیت نوزاد شما هم برای شما هم برای همسرتان تا پایان سه ماهه دوم قابل تشخیص خواهد بود . احساس حرکت بچه هر کس را شگفت زده می نماید .

دردها و ناراحتی ها

شما ممکن است در سه ماهه دوم بارداری، ناراحتی های اندکی داشته باشید، اما موارد خاصی می توانند آزار دهنده باشند .

 

گرفتگی عضلات پا به ندرت رخ می دهد ، به علت تغییراتی که در نحوه مصرف کلسیم توسط بدن در حاملگی رخ می دهد .

این گرفتگی های عضلانی به وسیله خم کردن آرام پا ، زمانی که وزن روی آن قرار داده شده ، می توانند بهبود یابند . یک نوار پارچه ای گرم نیز می تواند کمک کننده باشد ( به ورزش های سه ماهه دوم و سوم که در ادامه می آید ، توجه نمایید ) .

ورید های پاهای شما قابل رویت می گردند . این ها ورید های واریسی هستند . افزایش وزن رحم طی حاملگی باعث می شود خون از پاها آهسته تر بر گردد ، و این امر باعث متورم شدن وریدها می شود .

اگر واقعاً موجه شدید که ورید های پاهایتان برجسته تر شده اند ، از پوشیدن لباس های کلفت خودداری نمایید ، و پاهایتان را هر زمان که می توانید بالا نگه دارید .

زمانی که روی صندلی می نشینید ، پاهایتان را روی هم نیندازید و زمانی که برای هر مدتی در مکانی می ایستید ، به آرامی ، حرکت کرده و وزن خود را از یک پا به پای دیگر منتقل کنید .

افزایش احتقان بینی ، ناراحتی دیگری در حاملگی است . این امر نیز به علت تغییرات هورمونی که باعث افزایش خون وریدهای بینی شما می شوند ، اتفاق می افتد . اگر شما خونریزی از بینی به صورت مکرر  دارید ، به دکتر زنان و زایمان خود بگویید .

در غیر این صورت ، نوشیدن مقدار زیادی آب و فین کردن به آرامی بدون خطر است .

سرانجام ، همسر شما ، در حالی که بسیار از این که پدر شده است خوشحال است ، شاید به علت شکل بالن مانند شما ، کمتر به شما ابراز محبت کند .

او می ترسد به بچه آسیب برسد . شما ممکن است به تلاش جنسی علاقه داشته یا نداشته باشید ، اما اگر خواهان برخورداری فیزیکی بیشتری هستید ، باید اجازه دهید همسرتان این موضوع را بداند .

 

 

 

شما می توانید او را تشویق کنید تا احساسات تغییر یافته خود را بیان کند . خوشبختانه ، شرایط هر طور که باشد ، هر دوی شما می توانید خودتان را تطبیق دهید و سرانجام به تغییراتی که هر دوی شما می یابید ، می خندید .

 

دکتر زنان

متخصص زنان و زایمان و نازایی دکتر مژگان کریمی

برای مطرح کردن سوالات همین الان تماس بگیرید :

02122776295

09102410144

 

 

منبع : کتاب مراقبت های دوران بارداری

logo-white-footer

دكتر مژگان كريمي جراح و متخصص زنان و زايمان و نازايي داراي بورد تخصصي از دانشگاه تهران با نمره عالي در حال حاضر با كوله باري از تجربيات حرفه اي در حال انجام خدمات به هموطنان عزيزم ميباشم و خدارا شاكرم.

آدرس مطب :
تهران - پاسداران - بوستان نهم - روبروی پلی کلینیک لبافی نژاد - پلاک 135

شماره تماس :
02122776295
09102410144

آدرس بیمارستان نیکان :
تهران - اقدسیه - ابتدای بلوار ارتش - ورودی اراج - خیابان 22 بهمن - بیمارستان نیکان
روزهای کاری
دوشنبه ها ساعت 16 تا 14
چهارشنبه ها ساعت 12 تا 14

شماره تماس :
29129

همچنین برای ویزیت در درمانگاه بیمارستان رسالت صبح های شنبه یک شنبه سه شنبه و چهارشنبه از ساعت 10 تا 12 میتوانید مراجعه کنید .

کلیه حقوق این قالب برای دکتر زنان محفوظ می باشد.