بررسی هایی در مورد سقط های مکرر

بررسی هایی در مورد سقط های مکرر که برخی از زنان دار این مساله می شوند که امروز در سایت دکتر زنان به مسئله سقط پرداخته ایم با ماه همراه باشید .
یک خانم34 ساله با سابقه سه سقط جنین به کلینیک دکتر زنان مراجعه می کند . او می خواهد بداند که آیا علت قابل درمانی برای این مسئله وجود دارد ؟
در شرح حال چه اطلاعات خاصی در یافتن علت کمک کننده است ؟
سقط مکرر به سه مورد یا بیشتر سقط پشت سرهم گفته می شود که 1 درصد تمام زنان را تحت تأثیر قرار می دهد .
از آنجا که سقط جنین پدیده ای شایع است ( تقریباً از هر 5 حاملگی 1 مورد ) ، بنابراین استناد به فقط احتمالات آماری نشان می دهد بعضی از خانم هایی که سه تا یا بیشتر سقط پیاپی دارند ، صرفاً بد شانس هستند .
در اکثر موارد هیچ علت زمینه ای یافت نمی شود ، اما برای یک اقلیت مهم ، بررسی ها یک توضیح احتمالی را نشان می دهند .
این نـکته حائز اهمـیت است که در چه زمانی سقط جنین اتفاق افتاده است . به عبارتی در سه ماهه اول یا سه ماهه دوم .
سقط جنین در سه ماهه دوم ، می تواند به علت نارسایی سرویکس باشد ، وضعیتی که به طور مشخص در هفته 20-19 بارداری با اتساع خاموش سرویکس تظاهر می کند . نارسایی سرویکس غالباً بیش از واقعیت ، تشخیص گذاری می گردد .
بر اساس آزمون RCOG/MRC ، درمـان به وسیله سرکلاژ سرویکس از طریق واژن از نظر بقای جنین ، موثر نیست . در حال حاضر تمایل بر این است که سرکلاژ سرویکال چه قبل از حاملگی و چه در طی آن ، از طریق شکم گذاشته شود .

گزارش های مربوط به این عمل امیدوار کننده هستند ؛ هر چند که مدارک کمی از مطالعات شاهددار و تصادفی برای حمایت این درمان وجود دارد .
اطلاعات مهم دیگر به تاریخچه ژنتیکی بیمار و شریک جنسی وی بر می گردد . باید از آنها در مورد مشکلات مشابه تولید مثلی در بستگان نزدیکشان سئوال شود و اینکه آیا هیچ گونه شرایط ژنتیکی در فامیل آنها وجود دارد . در مورد سلامت طبی زوجین به خصوص خانم باید تحقیق به عمل آید .
تعدادی از بیماری های مزمن می توانند منجر به سقط مکرر شوند ، مثل دیابت کنترل نشده و لوپوس اریتماتوس سیستمیک .
داروهای مصرفی نیز حائز اهمیت می باشند . یک نمونه متوترکسات است که برای درمان روماتوئید آرتریت استفاده می شود ؛ این دارو یک داروی سیتوتوکسیک است و اگر در حین مصرف آن ، بارداری اتفاق بیافتد ، ممکن است منجر به سقط جنین گردد .
چه بررسی هایی در مورد سقط جنین یاید انجام شود؟
علی رغم بازده کم ، چندین بررسی کلیدی وجود دارد که با توجه به آنها می توان مشاوره مفیدی به بیمار ارائه داد یا اینکه درمانی را شروع کرد که شانس قابل قبولی برای تأمین نتیجه یک حاملگی موفق داشته باشد .
بین 5-3 درصد زوج های مبتلا به سقط مکرر ، دارای یک اختلال ژنتیکی هستند ، مانند یک جابه جایی متعادل معکوس یا یک جابجایی روبرتسونین .
بنابراین این مهم است که کاریوتیپ زوجین بررسی شود و اگر ناهنجاری وجود دارد ، زوجین باید به مشاور ژنتیکی مراجعه کنند .
مشاوره ژنتیک می بایست شامل موارد زیر باشد : احتمال اختلال زمینه ای ژنتیک که منجر به سقط یا ناهنجاری جنینی شود ، احتمال نیاز برای غربالگریدیگر اعضای خانواده و اینکه آیا نتیجه حاملگی به وسیله انتخاب جنین یا تشخیص پره ناتال بهبود می یابد .
سندرم آنتی فسفولیپید نیز علت مهم دیگری برای سقط مکرر است . این سندرم می تواند به واسطه حضور آنتی بادی های آنتی کاردیولیپین ( از دسته IgG یا IgM) یا آنتی کواگولانت لوپوس تشخیص داده شود .
تقریباً 15 درصد زنان مبتلا به سقط مکرر، این آنتی بادی ها را دارند ، در مقایسه با کمتر از 1 درصد در یک جمعیت کم خطر .
از آنجایی که ممکن است تغییرات موقت در سطوح این آنتی بادی ها وجود داشته باشد ، پیشنهاد می شود این آنتی بادی ها در دو نوبت با فاصله 6 هفته ای ( زمانی که خانم باردار نیست ) آزمایش شوند و جواب ها در صورتی مثبت تلقی شوند که دوبار آزمایش برای یک آنتی بادی مثبت باشد .
به طور فزاینده ای ترومبوفیلی وراثتی نیز به عنوان یکی از موارد مرتبط با سقط مکرر یا سقط دیررس شناخته شده است .
مکانیسم آن می تواند شبیه سندرم آنتی بادی آنتی فسفولیپید ، از طریق آسیب ترومبوتیک به جفت باشد . بنابراین باید در مورد سابقه خانوادگی ترومبوز سئوال شود و اسکرین کردن ترومبوفیلی بررسی شود .
یک بررسی مفید دیگر ، استفاده از اسکن اولتراسوند ترانس واژینال برای رویت مورفولوژی تخمدان ها و رحم می باشد . ناهنجاری های ساختمانی رحم اغلب عامل سقط مکرر شناخته می شوند ، هر چند گزارش های زیادی از حاملگی های طبیعی در زنان دارای رحم دیواره دار ، وجود ندارد .
در اکثر موارد ، جراحی شانس موفقیت کمی دارد . خانم هایی که قبلاً جراحی باز شده اند میزان ناباروری شان افزایش می یابد .
جراحی هیستروسکوپیک ممکن است موفقیت آمیز تر باشد ، ولی تا به حال تحت بررسی کامل قرار نگرفته است . قبلاً تعداد زیادی از آزمایش های اندوکرینی در بررسی سقط مکرر مهم تلقی می شدند . این آزمون ها شامل آزمایش های عملکرد تیروئید و HbA1c بودند .
با این وجود در حال حاضر مدارک موجود نشان می دهند که تا زمانی که بیمار علایم کلینیکی بیماری تیروئیدی یا دیابت را ندارد ، این بررسی ها غیر ضروری هستند .

سطح آنتی کاردیولیپین IgG بیمار ، به طور مداوم بالا بوده است . شما چه درمانی پیشنهاد می کنید ؟
ترکیب آسپرین با دوز پایین ( 75 میلی گرم ) و هپارین ( معمولاً هپارین با وزن مولکولی پایین استفاده می شود . به عنوان مثال 40 میلی گرم انوکساپارین روزانه ) برای درمان استفاده می شوند .
هپارین های با وزن مولکولی پایین ارجعیت دارند ، چون خطر کمتری از لحاظ عوارض جانبی ، به خصوص ترومبوسیتوپنی در اثر هپارین و استئوپوروز در مقایسه با هپارین های شکسته نشده دارند .
این درمان با تشخیص حاملگی آغاز می شود . مطالعات تصادفی شده نشان داده اند که این درمان ، به طور قابل توجهی خطر سقط جنین را کاهش می دهد .
این درمان حداقل تا سه ماهه دوم ادامه می یابد . بهتر است که درمان را بیشتر ادامه دهیم ، چون آنتی بادی های آنتی فسفولیپیدی با از دست رفتن جنین در اواخر بارداری و همچنین با پره اکلامپسی و محدودیت رشد داخل رحمی مرتبط هستند .
هرچند که در مطالعات شاهددار هیچ مدرکی دال بر اینکه این عوارض اواخر دوران بارداری با درمان فوق کاهش می یابند ، وجود ندارد . از آنجا که این آنتی بادی ها ، زن را در معرض خطر ترومبوز وریدی قرار می دهند ، هپارین درمانی می تواند نقش جلوگیری کننده از ترومبوز را نیز داشته باشد .
متخصص زنان و زایمان و نازایی دکتر مژگان کریمی
برای مطرح کردن سوالات همین الان تماس بگیرید :
02122776295
09102410144
منبع : کتاب زنان و زایمان بر پایه علت و مراجعه
5 comments
اشتراک ها: همه دلایل سقط ، انواع سقط ، مجوز پزشکی سقط – دکتر زنان متخصص زنان و زایمان
اشتراک ها: ارزیابی سلامت جنین با تست های پیش از تولد – دکتر زنان متخصص زنان و زایمان – جراح زنان | زایمان سزارین | زایمان طبیعی
اشتراک ها: کاربرد داپلر در تشخیص آنمی جنینی و زایمان زودرس چیست؟ – دکتر زنان متخصص زنان و زایمان – جراح زنان | زایمان سزارین | زایمان طبیعی
اشتراک ها: چگونه بیماری قلبی مادرزادی جنین قبل از زایمان بررسی می شود؟ – دکتر زنان متخصص زنان و زایمان – جراح زنان | زایمان سزارین | زایمان طبیعی
اشتراک ها: سقط جنین به علت آسیب های محیطی و راه های پیشگیری – دکتر زنان متخصص زنان و زایمان – جراح زنان | زایمان سزارین | زایمان طبیعی